Wat er komt kijken bij het kopen van een auto?


Altijd spannend om een nieuwe auto of zelfs een tweedehandse auto te kopen, maar wat komt hier allemaal bij kijken? Je kan hierbij aan een aantal dingen denken, maar ik heb 3 belangrijke punten voor je in een rijtje gezet en hierbij ga ik jou de goede en slechte kanten laten zien van het kopen van een auto.

Kosten

Het kopen van een auto is niet iets wat je in een keer doet, tenzij je meer dan 6 nullen in je bankrekening hebt staan elke dag. En zoals ik me al kan voorstellen hebben talloze mensen dit niet op de bank staan en daarom zijn de kosten van een auto iets waar je erg over moet nadenken voordat je een auto koopt. Allereest zul je de auto zelf moeten betalen en dat is ook gelijk het grootste deel. Om deze kosten niet als een klap in je gezicht te ontvangen kun je gebruik maken van een autolening die jou met deze hoge kosten kunnen helpen. Zo zul je niet gelijk bedolven worden met kosten die je hebt gemaakt en gelijk moet afbetalen. Naast de aankoop van de auto zul je te maken krijgen met verzekering en belastingen. En als je besluit om een mooie bak uit het buitenland te importeren dan zul je meerdere kosten in je brievenbus ontvangen, maar je krijgt er wel een aantrekkelijke auto voor terug die vaak zelfs goedkoper is dan in Nederland als je alle importkosten bij elkaar optelt. Bij het importeren van een auto komt btw, rest-bpm, RDW-keuringskosten en tenaamstelling, transportkosten en de kosten voor het plaatsen van een Nederlands kenteken voor, maar je kan ondanks al deze kosten zelfs nog steeds goedkoper uitkomen dan een tweedehandse auto in Nederland. Daarom is het belangrijk als je van tevoren alle kosten berekend.

Papierwerk

Naast alle kosten van de auto heb je ook te maken met genoeg papierwerk. Je kan hierbij denken aan het overschrijven van het nieuwe kenteken, WA-verzekering die je moet afsluiten, Apk-keuring die wordt afgenomen en de motorrijtuigenbelasting die je moet betalen. Zo moet je de auto op jouw naam laten zetten en een kentekenbewijs aanvragen. Regel deze zaken op tijd, want zonder Apk-keuring mag je niet de weg op en als je dit wel doet dan krijg je hiervoor een boete bij de RDW of de politie.

Algemeen

Als je nog nooit in bezit bent geweest van een auto dan zul je vast en zeker merken dat er een aantal dingen zullen veranderen bij de aankoop van een auto. Je kan hierbij denken aan hoe snel je van A naar B komt en hoe je onafhankelijker je bent van een ander, maar zo zul je ook te maken krijgen met files en typische bestuurders irritaties zoals personen die hun rijbewijs praktisch op straat hebben gevonden of op de zwarte markt hebben gekocht. Daarnaast zul je vast ook merken dat je liever niet gaat parkeren in het centrum van Amsterdam, haha. Oh en kijk uit voor alle roekeloze fietsers!


mini cooper auto