Oververzekerd of onderverzekerd?


Oververzekerd of onderverzekerd: waarop letten?

Nederlanders laten zich graag verzekeren tegen alles. Hiertoe behoren onder meer dekkingen die we helemaal niet nodig hebben of aanvullende polissen waar je dat jaar helemaal geen beroep op doet. Deze bedragen lopen al snel op tot een behoorlijke som onnodige kosten. Je betaalt in vele gevallen steeds teveel. Maar wat kan je nu doen om oververzekerd te zijn te vermijden?

We geven maar liefst 5 procent van ons inkomen uit aan verzekeringen. Dit levert ons een plaats op in de top 10 van Europeanen die hier het meeste geld aan uitgeven.

Wat is oververzekeren?

Als je iets twee keer verzekert ben je oververzekerd en betaal je dus te veel. Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan is het raadzaam op Autoverzekering.nl een autoverzekering te vergelijken.

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering afsluiten is op zich niet moeilijk. Je dient echter goed op te letten dat je je niet dubbel verzekert. In dat geval zal je namelijk meer (moeten) betalen dan strikt noodzakelijk is. Omdat je bijna altijd te veel betaalt bij verzekeringen dien je zorgvuldig te werk te gaan om een verzekeraar te kiezen. Het is dus van belang goed autoverzekeringen te gaan vergelijken. Dit kan snel en eenvoudig op Autoverzekering.nl.

Wat is onderverzekerd zijn?

Naast oververzekerd te zijn kun je uiteraard ook onderverzekerd zijn. Zo neemt bijna iedere consument bij een autoschadeverzekering een verzekering voor inzittenden. Het is echter zo dat zij zelf en hun spullen in dat geval niet mee verzekerd zijn. Wanner je dan een ongeluk hebt, zul je dus geen beroep kunnen doen op jouw verzekering: je bent in dit geval namelijk niet voldoende verzekerd. Dit wordt bedoeld met onderverzekerd zijn.

Is het nodig alles te verzekeren?

Het advies van De Ruiter is als volgt: 'Mensen dienen te kijken naar wat ze zelf zouden kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld bij een autoverzekering. Is jouw auto nog een allrisk verzekering waard? Wanner jouw auto inmiddels al een zekere ouderdom heeft, krijg je er namelijk toch niet meer het gedachte bedrag van terug.' In zulke gevallen kun je beter de kosten of schade betalen wanneer deze zich zou voordoen in plaats van jaarlijks een hoog bedrag aan verzekeringen te moeten ophoesten.

Bron: Autoverzekering.nl


auto kopen tweedehands