Hoe kan ik de goedkoopste autoverzekering vinden?


Net je rijbewijs gehaald en je eerste auto gekocht? Heb je een nieuwe auto en wil je deze op de juiste manier verzekeren? Of vind je jouw huidige verzekering veel te duur en denk je dat dit goedkoper kan? Er zijn tal van redenen te bedenken waarom je autoverzekeringen met elkaar wilt vergelijken. Steeds meer Nederlanders regelen dit lekker makkelijk online. Het grote voordeel van een vergelijker als autoverzekeringregelen.nl is dat je direct het hele aandbod met elkaar kunt vergelijken op aspecten die jij belangrijk vindt. Bovendien kun je jouw polis heel gemakkelijk en snel online afsluiten.

De goedkoopste verzekering

Het vinden van een goedkope autoverzekering is geen makkelijke klus. Dit artikel gaat over het vergelijken om op die manier de goedkoopste autoverzekering te vinden en is in het specifiek gericht op de Belgische markt. Dit artikel is ook van toepassing in Nederland, maar kan op bepaalde punten afwijken.

Hoe zoek je een goedkope autoverzekering?

Je kan een betaalbare autoverzekering zoeken door heel veel bekende autoverzekeraars af te lopen en een offerte op te vragen. Je wordt altijd op bepaalde punten beoordeeld. Dit hangt deels van jou af en deels van de auto welke is ingeschreven op jouw naam. 1 Maal de verzekeraar alle punten heeft kan hij een offerte opmaken. Je moet zelf maar eens een 3 tal verzekeraars aflopen en je zal snel een enorm verschil van prijs opmerken. Dit prijsverschil kan oplopen tot enkele honderden euro`s welke je elk jaar kan besparen door een voordelige autoverzekering te kiezen.

Hoe vind ik nu de goedkoopste autoverzekering?

Het is niet 100% mogelijk om te garanderen dat deze manier altijd de aller goedkoopste autoverzekering oplevert, maar het prijsverschil zal zeker niet groot zijn. Er zijn op het internet enkele websites welke vele verzekeraars snel vergelijken. Zoals eerder in dit artikel al uitgelegd heeft de verzekeraar enkel bepaalde informatie nodig van jou. Wanneer je dit hebt ingevuld op de vergelijkingswebsite, dan zal deze met jouw persoonlijke info een offerte opvragen bij alle verzekeraars. Deze wordt direct berekend en na enkele seconden heb je een vergelijking te pakken van heel wat autoverzekeraars. Het is voor jou dan maar enkel kiezen wat jou aanspreekt en waar jouw persoonlijke behoeftes naar uitgaan.

De juiste dekking kiezen

Ben je bezig met het vergelijken? Dan zul je aan moeten geven hoe je jouw auto wilt verzekeren. Hiervoor zijn verschillende opties. WA, WA+ en Allrisk. Welke dekking moet ik nu selecteren voor mijn auto? Daarnaast zijn er tal van extra modules waar je ook nog eens uit kunt kiezen. Denk bij deze extra’s goed na of het echt nodig is en of je via een andere verzekering hiervoor misschien al verzekerd bent.

We beiden een handig hulpmiddel:

  • Is je auto 0 t/m 5 jaar oud? Kies dan voor een all risk autoverzekering
  • Voor auto’s van 6 t/m 9 jaar oud wordt geadviseerd een WA plus autoverzekering
  • Auto’s van 10 jaar en ouder worden doorgaans met de wettelijk verplichte WA-verzekering gedekt

auto spiegel