Hoe een auto importeren?


Het importeren van een auto wordt door steeds meer Nederlanders gedaan. Maar waarom? Ten eerste kan het importeren van een auto goedkoper zijn en ten tweede vind je bepaalde auto’s in het buitenland die niet in Nederland te krijgen zijn. In dit artikel geven we jou meer informatie over het kopen van een auto in het buitenland en waar je allemaal op moet letten.

Waarom een auto importeren?

Het aanbod van auto’s in het buitenland is groter dan in Nederland. De kans is groot dat je een bepaalde type auto wel in het buitenland kunt vinden maar niet in Nederland. Daarnaast kunnen auto’s in het buitenland een stuk goedkoper zijn. De prijzen voor auto’s in Nederland liggen behoorlijk hoog. Wel betaal je heffingen aan de Nederlandse auto wanneer je een auto importeert. De hoogte van deze heffingen hangen van verschillende factoren af, zoals de leeftijd van de auto, het type auto, hoeveel geld je ervoor betaalt en de uitstoot. Koop je een ‘jonge auto’ in Europa dan maak je gebruik van Europese dekking. Gebeurt er iets met je auto dan kun je altijd terugvallen op garantie.

Hoe werkt het?

Ondanks dat veel mensen denken dat het importeren van een auto een onmogelijke taak is, valt het eigenlijk wel mee. Het importeren van een auto is eigenlijk erg makkelijk. Er zijn een aantal papieren die je moet regelen en daarnaast moet je ervoor zorgen dat de auto naar Nederland wordt vervoert. De meeste geïmporteerde auto’s komen uit Duitsland, dus dat in principe goed te doen. Wanneer je eenmaal een geschikte auto hebt gevonden (vaak zoek je via het internet) kun je ervoor kiezen om alle documenten zelf te regelen of een bureau in te schakelen. Wanneer je een bureau inschakelt wordt al het papierwerk voor je uit handen genomen. Zo wordt het importeren van een auto nog eenvoudiger!

De kosten voor een auto importeren

Laat je alles regelen via een bureau dan brengen zij jou hiervoor in rekening. De kosten bedragen ongeveer 250 euro. Daarnaast betaal je geld voor heffingen. De hoogte van de heffingen hangen van verschillende factoren af, zoals eerder in dit artikel aangegeven. Het bureau kan je meer duidelijkheid geven over de hoogte van de heffingen. Meer weten over het importeren van een auto? Neem dan eens een kijkje op auto importeren werkwijze. Hier vind je meer informatie over het importeren van een auto, waar je allemaal aan moet denken en wat de exacte kosten ervoor zijn.


auto kopen tweedehands