Heb ik een autoverzekering nodig?


Een autoverzekering is altijd vereist als u een auto bezit en bestuurt. Het is gebruikelijk dat mensen vragen, maar wat als? Een eindeloze hoeveelheid omstandigheden kan worden gespeeld om de vraag te rechtvaardigen of je een autoverzekering nodig hebt.

Zie voordelen van een autoverzekering bij Netpolis met dekkingsoverzicht en aanvullende verzekeringen: Autoverzekeringen.

Ik heb geen auto

Het niet bezitten van een auto kan ertoe leiden dat u denkt dat u geen autoverzekering nodig hebt. Als u een rijbewijs hebt, dan is een autoverzekering bij het tijdelijk lenen van een auto niet nodig. Je bent dan verzekerd via de autoverzekering van de eigenaar van de auto.

U hebt mogelijk aansprakelijkheid nodig. Een dekking voor aansprakelijkheid is misschien niet nodig als u letterlijk nooit achter het stuur kruipt, maar als u ooit in de auto van iemand anders rijdt, kunt u bij een ongeval aansprakelijk worden geacht. Zelfs autopassagiers hebben medische dekking nodig. Dekking voor medisch in geval van letsel bij een auto-ongeluk is belangrijk. Soms dekken eerstelijnszorgverzekeraars ongevallen bij auto-ongelukken, maar steeds meer ziektekostenverzekeraars sluiten auto-ongevallen uit. Vermijd hoge risico's bij de aanschaf van uw volgende voertuig. Korten op uw autoverzekering voor vrijwel elke reden betekent dat u een hoog risico loopt.

Ik huur een auto

Als u een auto huurt, heeft u zeker een autoverzekering nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor het verzekeren ervan terwijl het in uw bezit is. Niet alleen verzekering is vereist, u moet ook volledige dekking hebben. Vaak zit zo'n verzekering bij het huren van een auto inbegrepen.

Zoals u kunt zien, is het nodig om een autoverzekering te hebben. Het is de verantwoordelijkheid van elke erkende bestuurder om een of andere vorm van autoverzekering te behouden.

Schade?

De schade zal in principe door de verzekeringsgever betaald worden. Er is natuurlijk wel een eventuele eigen risico. De verzekering zal de schades betalen die jij veroorzaakt. Als je een schade claimt bij de verzekering, zal er rekening gehouden worden met schadevrije jaren. Diat zorgt uiteindelijk voor een hogere premie.


auto kopen tweedehands