Een auto importeren uit het buitenland


Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Wist je dat je dan helemaal niet alleen binnen Nederland hoeft te zoeken naar een auto die het beste bij je past? Een auto importeren uit het buitenland kan namelijk een erg goede keuze zijn. Niet alleen krijg je hierdoor een grotere keuze aan auto's, ook kunnen er andere voordelen aan zitten zoals een betere prijs. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe auto importeren uit Duitsland. Dit is een buurland van Nederland waardoor het importeren van een auto helemaal niet veel geld kost!

De voordelen van het importeren van een auto

Zoals je al gelezen hebt kan het erg voordelig zijn om een auto te importeren uit het buitenland. Dit heeft er mee te maken dat de prijs van een auto in andere landen simpelweg goedkoper kan zijn. Hierdoor zul je door het importeren hiervan profiteren van deze lagere prijs. Wanneer je er vervolgens in slaagt om een partij te vinden die de auto's op een goedkope en veilige wijze weet over te brengen naar Nederland, zul je dan ook goedkoper uit zijn. Daarnaast kun je ook auto's kopen die niet of nog niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Hierdoor zul je niet alleen de allernieuwste modellen kunnen kiezen, ook zul je natuurlijk een unieke auto in Nederland hebben!

Welke kosten komen erbij kijken?

Er zitten vrij veel kosten aan het importeren van een auto, maar desondanks ben je meestal toch nog goedkoper uit. Anders zou niemand natuurlijk nog auto’s importeren uit het buitenland. Kosten waaraan je kunt denken zijn bijvoorbeeld het BPM, maar ook Invoerrechten, BTW, douanekosten, transportkosten en de kosten om de auto te keuren bij het RDW. Het is een flinke lijst met verschillende soorten kosten, maar meestal valt het totaal best mee. Je moet echter wel heel wat regelen! Dit kan je echter ook geheel overlaten aan een expert. Er zijn websites waarop je deze kosten vrij eenvoudig kunt berekenen. Het is aan te raden om eens een van deze websites te bezoeken.

De kosten voor een auto importeren

Laat je alles regelen via een bureau dan brengen zij jou hiervoor in rekening. De kosten bedragen ongeveer 250 euro. Daarnaast betaal je geld voor heffingen. De hoogte van de heffingen hangen van verschillende factoren af, zoals eerder in dit artikel aangegeven. Het bureau kan je meer duidelijkheid geven over de hoogte van de heffingen. Meer weten over het importeren van een auto? Neem dan eens een kijkje op auto importeren werkwijze. Hier vind je meer informatie over het importeren van een auto, waar je allemaal aan moet denken en wat de exacte kosten ervoor zijn.

Veel van de websites waarop je informatie kan vinden over het importeren van auto’s beschikken over een handige rekentool. Daarmee kan je alle kosten berekenen die bij het importproces komen kijken en zelf de afweging maken of het financieel genoeg voordelen voor je heeft.

Hoe kan ik een auto importeren?

Een auto importeren uit het buitenland klinkt veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. Je kan namelijk heel goede hulp krijgen van verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto's. Wanneer je er bijvoorbeeld voor kiest om een auto uit Duitsland te importeren, zijn er verschillende websites die je hier enorm veel informatie over geven. Daarnaast kun je ook met een professional contact opnemen. Deze zal je dan ook bij de aankoop te hulp schieten waardoor je enkel een auto hoeft uit te kiezen. Het bedrijf in kwestie zal dan ook de auto voor jouw importeren en bij je thuis afleveren. Een auto importeren uit Duitsland kan dan ook een erg voordelige en slimme keuze zijn!


mini cooper auto